Bouwers aan banden in Teylingen

Teylingen – Projectontwikkelaars en bouwers die in de gemeente Teylingen aan het werk willen, zullen daarover beter moeten communiceren met omwonenden van bouwprojecten.

De raadscommissie Ruimte gaf deze boodschap mee aan wethouder Bas Brekelmans. Omwonenden van bouwprojecten geven steeds vaker aan dat er door bouwers niet goed wordt gecommuniceerd, waardoor zij zich overvallen voelen door ontwikkelingen. Dat is onder andere het geval bij het project Herenstraat 118-120 in Voorhout en de plannen voor MariĆ«ngaerde in Warmond. Bij het eerste project constateerden omwonenden dat er als gevolg van de bouwwerkzaamheden scheuren in de muren van hun woningen ontstonden. De bouwer zou klachten hierover niet adequaat hebben opgepakt, terwijl ook de gemeente ‘niet thuis’ gaf. Volgens enkele leden van de commissie moet de gemeente een leidende rol spelen in het behandelen van klachten, en minder overlaten aan de bouwers.

Wethouder Brekelmans zal nu met een voorstel komen hoe de gemeente beter kan omgaan met klachten die over bouwprojecten binnenkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here