Duindamseslag krijgt permanent strandpaviljoen

Huidige situatie met contour van nieuwe situatie.

Noordwijk – Aan de Duindamseslag komt een permanent strandpaviljoen. De exploitant van het huidige paviljoen De Zeespiegel, de familie Borst, heeft een aanvraag ingediend voor een jaarrond paviljoen. In het huidige bestemmingsplan bestaat die mogelijkheid al, maar vanwege de kustveiligheid is er een uitgebreid onderzoek geweest en overleg met vele organisaties. Het nieuwe paviljoen moet acht meter van de duinvoet komen en de duinvoet zelf moet ook 11 meter verplaatst worden. Dat betekent dat het paviljoen 19 meter zeewaarts ten opzichte van de huidige situatie moet worden gebouwd. Dit is overleg met Rijnland, het ministerie van I en W en de provincie Zuid-Holland besloten. Het bestemmingsplan moet nu toch gewijzigd worden en dat plan ligt nu ter inzage.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here