Gemeente koopt pand voor uitbreiding museum

Noordwijk – De gemeenteraad is akkoord met de aankoop van een woning aan het Jan Kroonsplein 8. De hoekwoning staat naast het gebouw van het museum en de Parallel Boulevard en de eigenaresse is recent overleden. De woning is nodig indien het museum gaat uitbreiden, men wil graag een entree aan de Parallel Boulevard. Het plan voor uitbreiding is er al, maar de gemeente heeft er nog niet over besloten. Als de uitbreiding niet doorgaat dan wordt de woning weer verkocht. De gemeente wordt 2/3 eigenaar, het Genootschap Oud Noordwijk voor 1/3. Het aankoopbedrag wordt niet bekend gemaakt, maar duidelijk werd dat Noordwijk diep in de buidel moest tasten. Dat deed de gemeente onder het motto dat eigendom van de buurman maar één keer te koop is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here