Gemeenteraad akkoord met strengere eisen Koudenhoorn

Foto Google Streetview

Warmond – De gemeente Teylingen heeft aanvullende maatregelen genomen om overlast van jongeren rondom het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond tegen te gaan. Donderdagavond ging de gemeenteraad akkoord met een aanpassing van de algemene plaatselijke verordening (apv).

Het eiland wordt geteisterd door een groep overlastgevende jongeren. Op 4 november raakte de bewoner van een woonboot gewond nadat er zwaar vuurwerk ontplofte op zijn woonboot in de gemeentehaven. Omwonenden houden de groep hiervoor verantwoordelijk, terwijl de politie ook hun betrokkenheid onderzoekt.

Ook werden eerder vernielingen gepleegd. Sinds maandag geldt er een samenscholingsverbod. Ook is er cameratoezicht.┬á In de apv is nu een ankerverbod opgenomen en een verbod om te overnachten op en rondom het eiland. Ook zijn er regels toegevoegd om overlast door alcohol tegen te gaan en een verbod op het uitjouwen van ambtenaren. Die regel moet ook vrouwen beschermen die uitgaan en ‘allerhande opmerkingen naar hun hoofd krijgen’.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here