Holland Rijnland pakt 17 groenprojecten aan in Duin- en Bollenstreek

Beeld Jens Admiraal

Bollenstreek – Wethouder Martijn Bilars (Noordwijkerhout) en zijn collega uit Voorschoten Nanning Mol hebben woensdag de uitvoeringsovereenkomst Regionaal Groenprogramma 2018-2022 getekend cluster Duin- en Bollenstreek.

Daarin heeft Holland Rijnland zeventien projecten bijeengebracht die een impuls moeten geven aan natuur en landschap in de Duin- en Bollenstreek. De projecten maken het gebied groener en toegankelijker, bijvoorbeeld door bloemrijke bermen in onder meer Hillegom en Noordwijk. Totale kosten van het groenprogramma: 3,7 miljoen euro. Vanuit het Regionaal Investeringsfonds wordt hieraan € 914.395,- bijgedragen.

Een ander project is Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Dat wordt in oude glorie hersteld. De eerste fase van dit project is al gerealiseerd.

1 REACTIE

  1. Het gaat om de 17 eerste uitvoeringsprojecten van het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. De gemeenten en maatschappelijke organisaties in de Duin- en Bollenstreek hebben de projecten uitgewerkt en gaan deze nu uitvoeren. Holland Rijnland heeft met de uitvoeringsovereenkomst de regionale bijdrage toegezegd van ongeveer 25% van de uitvoeringskosten. De rol van Holland Rijnland is dus minder actief dan dit bericht suggereert. Zie ook: https://www.noordwijkerhout.nl/inwoners/nieuws/detail/artikel/impuls-voor-natuur-en-landschap-in-de-duin-en-bollenstreek.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here