Kreda: pleidooi voor tweetaligheid op school

Lisse – Stichting Kreda uit Lisse heeft samen met de Poolse school SPK in Den Haag voor de vijfde maal een conferentie georganiseerd met het thema ‘Het begrip tweetaligheid’.

De conferentie was bedoeld voor docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs die te maken hebben met anderstalige kinderen in hun klas. Onderzoek heeft aangetoond dat het leren van twee of meer talen op jonge leeftijd een verrijking is voor de kinderen. Het staat het leren van het Nederlands absoluut niet in de weg. Anderstalige kinderen op school verbieden hun eigen taal te spreken heeft dus geen zin.

Daarnaast werden Poolse ouders en kinderen geïnterviewd over hun ervaringen met schoolgaan in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in