Lissenaren op excursie naar afvalverwerker Meerlanden

Lisse – De organisatie Lisse Duurzaam organiseerde samen met de gemeente Lisse vorige week een excursie naar afvalverwerker Meerlanden. Zo’n negentig mensen gingen mee. Meerlanden gaf, samen met Lisse Duurzaam, een presentatie over afval en een rondleiding door de recyclefabriek in Rijssenhout en in de Kwakel. De boodschap van Meerlanden was duidelijk; het is een mythe dat al het door ons gescheiden afval op één hoop belandt. Al het afval dat zij recyclen, wordt door hen verder verwerkt tot bruikbare grondstoffen! Aad Brouwer van Lisse Duurzaam liet weten wat de resultaten zijn van het nieuwe afvalbeleid van Lisse. Waar in 2016 nog maar 67% van het afval werd gescheiden, steeg dat in het afgelopen jaar naar 84%. Daarmee is de landelijke doelstelling van 75% in 2020 al ruimschoots behaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here