Nieuwe Noordwijk krijgt ander wapen en praktische keten

Foto: Willem Krol

Noordwijk – De burgemeesters Goedhart en Rijpstra presenteerden maandag een historisch onderwerp waar ze zichtbaar veel lol aan beleven. Noordwijk en Noordwijkerhout hebben nu nog elk een apart wapen en dat moet er één worden. Dat gaat via de Hoge Raad van Adel in Den Haag. Die zorgen nu voor een nieuw wapen dat er in september pas is, want er sprake van een zeer officiële procedure. De keten die de burgemeesters dragen, moet ook van twee naar één. Noordwijkerhout had een vrij recente (1976) met bloembollen er in verwerkt. Noordwijk had een standaardexemplaar, maar uiteraard wel met de gemeentenaam ‘Noordwijk’ op de munt. De Noordwijkse munt is nu aan de Noordwijkerhoutse keten gehangen en de nieuwe gemeenteraad mag zich er vervolgens over buigen.

Foto: Willem Krol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here