Noordwijk luidt klokken voor 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog

Foto's Charles Nieuwenhuizen

Noordwijk – De klokken van de toren van de Oude Jeroenskerk zijn zondagavond een half uur lang geluid om te herdenken dat de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden werd beëindigd.

Leden van het Noordwijkse Klokkenluiders Gilde Jeroen luidden de klokken handmatig van 19.05 – 19.35 uur. Nederland was neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar de Noordwijkse klokkenluiders gaven graag gehoor aan de internationale oproep.

Het luiden gebeurde op 1250 plaatsen over de gehele wereld, telkens om 19.05 uur plaatselijke tijd. In onder meer Nieuw Zeeland, Ierland, Australië, Frankrijk, België, Duitsland, Canada en de VS waren de klokken te horen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here