Ook voor kindergemeenteraad is politiek keuzes maken

Foto: Fred vd Bent

Noordwijkerhout – “Politiek is keuzes maken”. Burgemeester Goedhart gaf die les nog maar eens mee aan de kindergemeenteraad die donderdag mocht beslissen over 1000 euro. Leerlingen van de Regenboog, de St. Victorschool en de Egelantier deden dit keer mee. Na een toelichting op de projecten moesten zij een keuze maken. De Zonnebloem werd met 500 euro gehonoreerd waarmee ze een diner organiseren voor eenzame mensen. Stichting Taallokaal kreeg 300 euro voor een open huis en de Speelakker kan met 200 euro drie nieuwe bomen kopen. De Duinpan en Munnekeweij werden niet gehonoreerd. De kindergemeenteraad is in het leven geroepen om kinderen met de lokale democratie te laten kennis maken. Zij krijgen workshops van raadsleden. (Foto’s Fred vd Bent)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here