Pilot voor CO2-neutrale woning in De Zilk

Foto Thijs Oorschot

De Zilk – Woningstichting Sint Antonius van Padua gaat een woning aan de Remmerswaalstraat zoveel mogelijk CO2-neutraal maken.

Het betreft een pilot waaraan naast de woningstichting ook de gemeente, Ouwehand Bouw en het Balanshuis meewerken. Sint Antonius van Padua heeft duurzaamheid in de vorm van isolatie en zonnepanelenhoog op de agenda staan. Nu gaan ze een stapje verder. De al geïsoleerde woning wordt gasloos. De CV-ketel wordt vervangen door een warmtepomp, de radiatoren maken plaats voor plafondverwarming. Gekookt wordt elektrisch en voor het opwekken van de benodigde energie worden zonnepanelen geplaatst.

Het werk start volgende week en neemt ongeveer vijf weken in beslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here