Plan voor gebied bowling en de Nes mag verder

Plattegrond uit het beeldkwaliteitsplan.

Noordwijk – De gemeenteraad is donderdag akkoord gegaan met het ter inzage leggen van een beeldkwaliteitsplan van de Nes 1. Dat is het gebied vanaf de Rollygolf tot aan het fietspad dat Duinpark met de Grashoek verbindt. Er is een plan om in de hoek Duinweg/Van Panhuysstraat drie kleine appartementengebouwen neer te zetten. Verder zal het gebied voor de helft ingevuld worden met villa’s op grote kavels en aan de andere kant door een park. In het beeldkwaliteitsplan staan alle voorwaarden waaraan een uitgewerkt plan straks moet voldoen. Dan gaat het over bebouwingsdichtheid, parkeren en verkeersontsluiting. VVD-raadslid Duijndam vroeg om de appartementen te schrappen omdat hij bezwaren van Duinweg-bewoners verwacht.

9 REACTIES

 1. HA gelukkig weer villa’s!!! Is echt behoefte aan!! Oh oh politiek toch, jullie snappen het echt niet! Weer een toeristische attractie minder in het dorp en nog meer onbetaalbare woningen!! Goed bezig!!

 2. Ik kan mij totaal niet vinden in het argument van de heer Duijndam zoals bovenstaand is te lezen. Geen appartementen bouwen omdat hij bezwaren VERWACHT?? Wat een slap gelul, juist in de huige markt is er vraag naar betaaldbare appartementen. Wees is daadkrachtig en druk dit door.

 3. Weer meer villa’s en verder vol bouwen van de groene strook tussen binnen en zee? Laat deze grond groen en beschikbaar voor sport en ontspanning.

 4. Dat is toch een VVD die daar grond heeft gekocht jaren geleden .Nog meer VVD stemmen krijg je nog meer villa’s .Dit was toch de groene long maar in Noordwijk zijn ze nog al makkelijk om een bestemmingsplan plan te wijzigen.Als je toch gaat bouwen dan alleen sociale woning bouw.

 5. Een VVD er die tegen bouwen is is symbolisch en voor de bühne alleen gezegd als hij zeker weet dat deze stem toch geen stand houdt, maar het is toch maar even mooi gezegd en vermeld…Dat is pas schijnheilig de schijn ophouden.

 6. Fantastisch plan weer onbetaalbare woningen bouwen op een stuk gebied wat door de provincie destijds is bestempeld als uniek tussen zee en binnen. Welke projectontwikkelaar vult hier zijn zakken weer. Ik lees in heel veel verkiezings programma’s dat men vooral voor starters en senioren sociaal wil bouwen. Welnu Noordwijkers denk goed na als u in het stemhokje staat en maak gebruik van de stemwijzer. Een ding weet ik zeker ik stem niet op een partij die bij de vcorige verkiezingen de mond vol had over niet fuseren en nu helemaal om is. Van zo’n onbetrouwbare partij moeten we het echt niet hebben !!!!!!!

 7. Een plan om in de hoek Duinweg/Van Panhuysstraat drie kleine appartementengebouwen neer te zetten.
  Mooie woorden op papier maar helaas in de praktijk zal blijken drie blokkendozen waar men tegenaan kijkt als men het mooie Noordwijk aan zee binnen komt rijden.
  Hoezo Duinweg denk dat de naam Duinweg ook veranderd moet gaan worden met Duin-weg.
  wij wonen tegenover de Rollygolf en als ik zie hoeveel mensen toeristen, plezier hebben op deze mooie groene aangelegde recreatie, snap ik niet hoe deze gemeente tot dit besluit heeft kunnen komen om zo`n mooie locatie vol te proppen met beton.(drie kleine appartementengebouwen) hoezo klein???
  Het uitzicht van beide kanten van deze mooie locatie gaat drastisch veranderen met dit besluit.
  Ik hoop maar dat dit plan snel van tafel gaat zodat er een mooi plan ontstaat samen met aanwonende,
  om trots te mogen zijn om Noordwijk zee nog aantrekkelijker te kunnen maken voor iedereen.
  Ook een vraag naar de gemeente Noordwijk, waarom op deze manier omgegaan wordt met omwonende en wij niet betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van dit plan, alleen maar even op de hoogte worden gesteld door middel van een brief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here