Restanten Sint Pietersbrug gemeentelijk monument

Noordwijk – B&W van Noordwijk willen het overgebleven hekwerk van de Sint Pietersbrug op de gemeentelijke monumentenlijst plaatsen. Volgens het college is het overblijfsel van de brug, net als de ondergrondse restanten van het bruggenhoofd een bouwkundig en archeologisch monument.

De Sint Pietersbrug op de hoek Voorstraat-Schiestraat is een van de zogenoemde vijf heilige bruggen. Veel pelgrims bereikten in vroeger tijden via deze brug het dorp. Sinds 2017 informeert een ANWB-bordje voorbijgangers over de historie van de brug.

De brug staat op gemeentegrond. Door eigen gemeentelijke objecten aan te wijzen als gemeentelijk monument, wil Noordwijk een goed voorbeeld geven aan particuliere eigenaren van monumenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here