Uitspraak Europees Hof extra beletsel doortrekken Duinpolderweg

Bollenstreek – Een uitspraak van het Europese Hof van Justitie zorgt er voor dat het doortrekken van de N208 van Hillegom naar de N206 bij De Zilk mogelijk niet mag. Dat meldt het Leidsch Dagblad. De uitspraak gaat over stikstofneerslag. Vergunningen voor projecten waarbij de stikstofneerslag niet onder de wettelijke grens blijft, mogen niet worden afgegeven. Deze grens wordt voor het duingebied bij De Zilk nu al jaren overschreden, meldt het LD en dat zou met autoverkeer op een nieuwe weg alleen maar toenemen. De doortrekking van de N208 naar de N206 is in eerste instantie door de provinciale politiek niet besloten. De provincies Zuid- en Noord-Holland zijn de plannen voor de weg op dit moment aan het uitwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here