Veel belangstelling voor DuurzaamheidsPodium

Foto Maurice Knijnenburg

Noordwijk/Noordwijkerhout – Veel belangstelling was er afgelopen week voor het DuurzaamheidsPodium. GroenLinks organiseerde de avond over het het energievraagstuk in de nieuwe gemeente.

Het ging vooral over verhalen uit de praktijk. Albert Jansen vertelde over het succesvolle windenergiecollectief ‘Zuidenwind’. Bostjan van Hemel kwam daarna met een persoonlijk verhaal over het volledig verduurzamen van zijn huis.

Na het prikkelende betoog van columnist Sam Bal mochten inwoners, ondernemers, natuurvorsers en politici aan de bak. In spelvorm zochten zij naar plaatsen voor windmolens en velden met zonnepanelen in de gemeente. Een kwestie van dilemma’s omzetten in keuzes.

2 REACTIES

  1. Dan heb je niet goed naar Arjan geluisterd, Robin. Hij betoogde juist dat NAAST het bouwen van alle windmolens en zonneweiden we nog niet zonder nieuwe kernenergie reactors zouden kunnen. Niet dat we met meer kernreactoren alle duurzame energiebronnen achterwege kunnen laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in