Vrijspraak voor man die fileermes gooide

Voorhout – Een 23-jarige man uit Voorhout die eind mei een fileermes gooide naar een agent, is dinsdag vrijgesproken. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Tegen de man was zes maanden cel geëist voor poging tot doodslag, maar voor de rechter staat niet vast dat hij het mes doelbewust naar de agent gooide. De Voorhouter verliet op 28 mei dit jaar in verwarde en dronken toestand zijn ouderlijk huis. Zijn moeder waarschuwde de politie. Agenten troffen de man vervolgens aan op de Schorrekruidweg. Toen de agenten hem tegen zijn zin wilden meenemen, wierp de man zijn mes met kracht naar achteren.

Omdat de man werd vrijgesproken, is ook de geëiste milde vorm van TBS niet opgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here