Warmonds bouwplan Liduina uitgesteld

Warmond – Er komen voorlopig geen nieuwe woningen achter het voormalige bejaardenhuis Liduina in Warmond.

Projectontwikkelaar Vorm heeft laten weten dat het niet gelukt is om een bouwer te vinden voor de geplande woningen op de hoek van de Endepoellaan en De Weiden. Dat zou komen doordat als gevolg van de gespannen bouwmarkt de bouwprijzen omhoog zijn gegaan, waardoor met het oog op de aangekondigde verkoopprijzen van de woningen de winstmarge te gering zou worden. De projectontwikkelaar verwacht niet dat daar op korte termijn verandering in gaat komen, waardoor er in ieder geval in 2019 geen bouwactiviteiten in het nieuwbouwplan zullen plaatsvinden. Dat betekent dat de grond nog langer braak zal blijven liggen.

Voor omwonenden van het bouwplan zal dit goed nieuws zijn. Zij hadden bezwaar aangetekend tegen de omgevingsvergunning voor het plan omdat daarin niet is opgenomen dat de heipalen zullen worden geboord in plaats van geslagen. Zij vrezen schade aan hun niet-onderheide woningen als de heipalen geslagen worden. Bovendien zou de projectontwikkelaar eerder hebben toegezegd de heipalen te gaan boren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here