Wethouder vraagt scholen om hulp bij armoedebestrijding

Teylingen – Wethouder Arno van Kempen van gemeente Teylingen betrekt de scholen bij het bestrijden van armoede.

Lang niet alle mensen die rond de armoedegrens leven, vragen de praktische hulp of financiële ondersteuning aan waar ze recht op hebben. De gemeente geeft nu veel publiciteit aan de mogelijkheden in de hoop het gebruik van de regelingen omhoog te krijgen. Jongeren kunnen daarbij helpen. Als ze armoede signaleren kunnen zij andere jongeren en ouders informeren.

Voorbeelden van financiële steuntjes in de rug zijn het Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Leergeld en het Noodfonds. Daarnaast is er Hulp bij schulden, waar ook ondernemers gebruik van kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here