Langer thuis wonen in Hillegom dankzij speciale leningen

Hillegom – Hillegom gaat per 1 januari starten met de Blijverslening en Verzilverlening. Beide leningen hebben als doel om een woning aan te passen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. De leningen variĆ«ren omdat ze gericht zijn op huiseigenaren en huurders. De Verzilverlening is gebaseerd op de overwaarde van de woning. De leningen kennen veel gunstigere voorwaarden dan commerciĆ«le leningen. Het gaat om een pilot van twee jaar waarbij in totaal 500.000 euro beschikbaar is. Een lening kan in sommige gevallen oplopen tot 35.000 euro. Vooraf wordt wel nagegaan of de lener financieel in staat is om af te lossen. Volgens de ouderenbonden is er behoefte aan en de pilot wordt onder meer gebruikt om dit na te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here