Interpellatiedebat over Parallel Boulevard

De Parallel Boulevard (Foto: Thijs Oorschot)

Noordwijk – D66 heeft voor de raadsvergadering van aanstaande dinsdag een interpellatiedebat aangevraagd met wethouder Henri de Jong over de Parallel Boulevard. Een dergelijk debat is een zwaarwegende manier om een wethouder over een bepaalde kwestie te ondervragen. Het gaat om de uitvoering van werkzaamheden aan de Parallel Boulevard. Volgens D66 zei De Jong bij een eerdere bespreking dat er overlegd was met het verenigd bedrijfsleven over de duur van het werk: twee winters en een zomer aaneengesloten. Volgens de Koninklijke Horecavereniging klopt dat niet. D66 wil nu onder meer weten of de raad onjuist is geïnformeerd en zo ja, welke gevolgen De Jong daaraan verbindt.

4 REACTIES

 1. Overlegd met het verenigd bedrijfsleven … ?

  Het Noordwijk Shopping Centre (NSC) was in ieder geval niet geïnformeerd. Op eigen initiatief heeft het NSC nu plaats genomen in het Klankbordoverleg Parallel Boulevard. De vraag is reeds neergelegd in het Klankbordoverleg om te achterhalen met ‘welk verenigd bedrijfsleven’ overleg is gepleegd.

  De communicatieadviseurs, ingehuurd door de Gemeente Noordwijk, acteren overigens zeer zorgvuldig en informeren de klankbordgroep uitgebreid.

  Het NSC acht de werkzaamheden noodzakelijk maar voorziet problemen indien de Parallel Boulevard afgesloten zal worden gedurende het zomerseizoen. Ten slotte genereerd de datailhandel in Q2 en Q3, de omzet waardoor men het laagseizoen kan ‘overleven’.

  Mark Hopman
  Bestuurslid NSC

 2. Goed idee en tevens Bomstraat en Hoofdstraat weer open zoals weleer, desnoods alleen op bepaalde tijden. Dat geeft verlichting. En als jullie toch bezig zijn de verbinding Heilige Geestweg – Voorstraat graag ook weer openmaken voor autoverkeer. Iedereen snakt naar wat doorstroming. Het zal her en der flink rustiger worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here