Jong en oud moeten sporten en bewegen in Lisse

Lisse – Wethouder Jeanet van der Laan legt in april de gemeenteraad nieuw beleid voor gericht op sporten, bewegen en spelen. Het gaat over acties met de scholen om overgewicht bij kinderen te voorkomen, maar ook om senioren en kwetsbare doelgroepen aan het sporten en bewegen te krijgen. Lisse moet een JOGG-gemeente worden. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Het aantal buurtsportcoaches wordt uitgebreid en aanjagers moeten diverse acties stimuleren. Ook in de openbare ruimte moeten meer beweegmogelijkheden komen, zoals een beweegtuin in het Mondriaanpark. Het landgoed Ter Specke moet naast vaste sporten ook diverse doelgroepen onderdak bieden. Nu doet nog 67% van de inwoners aan sport, als dat 10% meer wordt, scheelt dat de maatschappij volgens Van der Laan 1,1 miljoen euro. Diverse scholen en sportverenigingen hebben hun steun al voor de plannen uitgesproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here