Jonge Hillegommer Nederlands kampioen patissier

Hillegom – Bas Klarenbeek uit Hillegom is opnieuw Nederlands kampioen patissier voor mbo-studenten. Vorig jaar behaalde hij deze titel al en dit jaar heeft hij zijn titel geprolongeerd. Bas deed van 20 t/m 22 maart mee aan de finale van Skills Heroes. Dit zijn landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten.

Bas kreeg onder meer als opdracht een showstuk te maken waarin bonbons zijn gepresenteerd. Ook moest hij deserttaartjes maken. Met het behalen van het Nederlands kampioenschap kan Bas Klarenbeek afgevaardigd worden naar de wereldkampioenschappen, Worldskills, in Kazan (Rusland). Dit team wordt 12 april bekendgemaakt.

Tijdens Worldskills strijden circa 1600 jonge vakmensen uit zestig landen met elkaar om de wereldtitels.

Een van Bas’ kunstwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here