“Kijken naar kleinere afvalcontainers”

Teylingen – De gemeente Teylingen moet onderzoeken of het mogelijk is dat inwoners afvalcontainers van 80 liter kunnen krijgen.

D66-raadslid Edith Alkemade had tijdens een rondleiding bij een afvalverwerker gezien dat er ook afvalcontainers van 80 liter zijn. In Teylingen hebben de inwoners nu alleen de keuze uit containers van 140 en 240 liter. Omdat uit onderzoek gebleken is dat mensen eerder bereid zijn om afval beter te scheiden wanneer zij over kleinere containers beschikken, pleit Alkemade ervoor dat de 80 liter-containers ook beschikbaar komen in Teylingen. Bovendien zou voor deze containers minder afvalstoffenheffing hoeven worden betaald.

De gemeente Teylingen is momenteel bezig met het opstellen van een nieuw afvalbeleidsplan. Een eventueel gebruik van 80 liter-containers zal daarin volgens wethouder Rob ten Boden meegenomen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here