Klacht over parkeren in Bronckhorststraat

Noordwijk – B & W van Noordwijk hebben een klacht ontvangen over parkeren in de Bronckhorststraat. Het is niet bekend van wie de brief is. Bewoners willen parkeervergunning op kenteken omdat de straat te weinig parkeerplek heeft. Dat komt volgens de bewoners omdat personeel van twee winkels in de Kerkstraat er lang parkeren. Met de komst van de weekmarkt op het Kloosterplein is de situatie nog meer verslechterd. De brief is blijkbaar ook door ondernemers geschreven want er wordt ook geklaagd dat vaak uitgeweken moet worden naar de Lijnbaanweg en dat het lastiger wordt om spullen uit te laden voor winkels in de Kerkstraat.

5 REACTIES

  1. Op kenteken parkeren? Dat zou luxe zijn! Iedere inwoner een eigen plek in het dorp, slechts en alleen voor hem/haar gereserveerd!

    Alle gekheid op een stokje: volgens mij hebben we nog altijd meer auto’s dan huizen in ons dorp en is een parkeerplaats een gunst, geen ‘recht’. We zijn met z’n allen autoverslaafd: bijna ieder gezin heeft 2, soms zelfs 3 auto’s per huishouden. Dan is het inderdaad lastig parkeren in het dorp. Maar is een oplossing in de lijn van ‘medewerkers van winkels parkeren bij voorkeur in de garage van de Dirk vd Broek’ niet veel logischer (en minder rigoreus) dan het op kenteken parkeren van een willekeurige straat in ons dorp? Als je eenmaal daaraan gaat beginnen, dan lijkt me het hek van de dam.

  2. Niet doen, dan loopt het Kerkhofpad vervolgens ook vol. Wat overigens al heel vaak het geval is.
    Dit is het verleggen van het probleem.

  3. Overal betaald parkeren invoeren en maximaal 1 parkeervergunning per adres verstrekken (tegen betaling) er zijn gewoon teveel auto’s en hiervoor is niet voldoende parkeerruimte. Plus gemeente Noordwijk, Marente en de winkels vraag aan je personeel of ze met de fiets willen komen.

  4. En als ze bij het gemeente huis ook eens op de fiets komen dan kanje daar ook eens een auto kwijt. En dan de Raadhuis str een grote bende vrachtwagens van 20 mrt parkeren op plekken waar je niet mag staan .En dan de handhavers een maal per dag komen ze even langs als je op zee bent lopen ze de hele dag .Ik heb het al meer aangedragen maak de Raadhuis str een richting en kotroleer eens op snelheid maar dat zal wel geen prioriteit hebben zoals zoveel dingen in Noordwijk .Elke ondernemer die een winkel huurt van Dirk vd Broek moet hij toch ook gratis kunne parkeren .Dan hoeft zo n ondernemer niet de hele dag op een invalide plek te staan die bedoeld is voor mens die invalide zijn om te winkelen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here