Postwijk-bewoners beloond voor regelen eigen AED

Sassenheim – Burgemeester Carla Breuer en wethouder Arno van Kempen bezochten woensdag de Postwijk waar inwoners een eigen AED hebben geregeld. Initiatiefnemer Monique van der Weijden en haar man gingen de deuren langs om geld op te halen voor een AED, een apparaat dat bij hartfalen levens kan redden. Ze deden mee met een landelijke actie waarbij ze zelf 1600 euro moesten bijdragen. Dat lukte en de AED hangt nu aan de Postkoets 21. Teylingen is bezig met een volledige dekking van AED’s zodat binnen zes minuten er een beschikbaar is. Dit burgerinitiatief werd door de bezoekende burgemeester en wethouder gewaardeerd met een cadeaubon voor een reanimatiecursus.

Hieronder de radio-interviews met wethouder Arno van Kempen en Monique van der Weijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here