17e eeuwse boerderij blootgelegd onder Van Nispenpark

Foto gemeente Hillegom

Hillegom – Bij het herinrichten van het Van Nispenpark hebben archeologen het fundament van een oude boerderij gevonden.

Die werd in de 17e eeuw gebouwd op het hoge, droge duin. Naast het fundament zijn er ook een water- en een beerput gevonden. Ook zijn scherven van potten, munten en een lakenloodje aangetroffen. Na het uitgraven maken de funderingen plaats voor de aan te leggen vijver. De vondsten worden onderzocht en bewaard in het depot voor archeologische vondsten van Zuid-Holland in Alphen aan den Rijn.

Dinsdag nam groep 5 van Basisschool Johannes in Hillegom een kijkje bij opgraving van de 17e eeuwse boerderij. Zij kregen uitleg van de archeologe. Het archeologisch onderzoek gaat ook de komende dagen nog door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here