Boerenburg: geen eis voor brandstichtingen, wél voor drugshandel

Noordwijk – Tegen Zoetermeerder Lars M. (29) is tien maanden cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Zijn ‘loopjongens’ Turgay A. (19) uit Katwijk en Dencell K. (20) uit Noordwijkerhout zouden tot respectievelijk zes maanden cel (waarvan drieënhalve maand voorwaardelijk) en acht maanden (waarvan zes maanden voorwaardelijk) veroordeeld moeten worden. Alle verdachten zouden daar bovenop verplichte afkick- en gedragsbehandelingen moeten ondergaan.

De ‘loopjongens’ maakten deel uit van de zogenoemde ‘Boerenburg-groep’ overlastgevers. Alle verdachten beloofden hun leven te zulen beteren door te gaan werken en zich te laten scholen. Het OM verdacht Noordwijkerhouter Dencell K. ook van drie brandstichtingen rondom het Rederijkersplein, maar liet die aanklachten maandag vallen bij gebrek aan bewijs. Voor de brandstichtingen werden eerder nog 12 verdachten aangehouden. In hun zaken is nog niet beslist.

Uitspraak op 29 april.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here