Bouwer en gemeente benadrukken: ’t Zilt in De Zilk verloopt volgens planning

Het plan 't Zilt (eigen tekening woneninhetzilt.nl

De Zilk – In een gezamenlijke verklaring benadrukken de gemeente Noordwijk en Van Rhijn Bouw BV dat de ontwikkeling van het nieuwbouwproject ’t Zilt volgens planning verloopt. Ze reageren daarmee op een krantenpublicatie van vorige week die volgens de twee partijen ‘feitelijke onjuistheden’ bevatte. Ze wijzen op alle procedures die eerst doorlopen moeten worden om de bouw mogelijk te maken. Een van die zaken is een onderzoek naar de aanwezige natuurwaarden in het plangebied. Dat was in 2013 gedaan, maar dat moest in 2017 over vanwege veranderde wetgeving. Het uitwerkingsplan is per 3 januari 2019 onherroepelijk geworden omdat de bezwaren ertegen ingetrokken zijn. Planologisch staat er niets meer in de weg om de eerste 34 woningen te realiseren en zijn aanvragen ingediend, zeggen de gemeente en Van Rhijn Bouw. Voor de overige 96 woningen en de supermarkt is het voortontwerp bestemmingsplan in inspraak gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here