Fietsers krijgen voorrang op Noordwijkse rotondes

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Fietsers krijgen binnen de bebouwde kom voorrang op rotondes en de eerste rotonde is die van de Beeklaan-Herenweg in Noordwijk. Het is een van de beslissingen vermeld in de 100 dagen-resultaten van het nieuwe college van B & W. Er komt ook een voetgangersoversteekplaats bij Northgodreef/Wantveld. Ook het fietspad langs de Ruigenhoekerweg bij het viaduct onder de N206 wordt verbreed. Een belangrijk onderdeel is niet gelukt om binnen 100 dagen te realiseren. B & W zouden met een deltaplan komen voor snelle, betaalbare woningbouw. Dat kost meer tijd. Verder kent het plan tien resultaten zoals onder meer een initiatiefgroep dementievriendelijk, wekelijks jeugdoverleg, AED’s en een digipanel.

Klik hier voor het totaaloverzicht.

2 REACTIES

  1. Voorrang voor fietsers op rotondes moet landelijk geregeld worden en overal hetzelfde zijn.
    Dan is het voor iedereen duidelijk wie er voorrang heeft.
    De eerste rotonde die naar mijn mening aangepakt moet worden is bij de Duinrand Apotheek.
    De scheiding tussen wel of geen voorrang is minimaal. Als je de rotonde nadert heb je geen voorrang. Als je de haaietanden 1 centimeter gepasseerd bent heb je wel voorrang. Afgelopen zondag heeft was er weer een ongeluk op deze rotonde.

  2. Leuk die voorrang. Als fietser ben ik er blij mee, echter als automobilist en omwonende vind ik het niets. Nu al staat er iedere ochtend en avond een file op de Beeklaan plus aanverwante wegen en de rotonde zelf. Dit omdat er veel verkeersdrukte is. Als de fietsers voorrang gaan krijgen wordt dat alleen maar erger en gebeuren er ongelukken. De rotonde loopt vol, het verkeer kan niet meer doorstromen en ga zo maar verder. Als nu een fietser voorrang krijgt van een automobilist is dat gelijk te zien aan de opstopping in de toegangswegen bij de rotonde. Geen goede zaak dus. Overigens is de rotonde bij de Duinrand apotheek de enige rotonde waar de fietser voorrang heeft. Ik zie soms levensgevaarlijke situaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in