“Geen toezegging over politiebureau Noordwijk”

Noordwijk/Teylingen – Er is geen toezegging door voormalig minister Opstelten gedaan dat het huidige teambureau van de politie in Noordwijk tot zeker 2025 open zal blijven.

Dat maakte districtschef Van Baaren van het politiedistrict Leiden-Bollenstreek woensdag bekend tijdens een vergadering van de raadscommissie DEB van de gemeente Teylingen. Van Baaren was daar uitgenodigd om een toelichting te geven op de plannen voor een andere indeling van de politieteams in de Duin- en Bollenstreek. De politiechef deed zijn uitspraak als antwoord op een vraag van CDA-raadslid Reny Wietsma. Die wilde van hem weten wat hij vond van de vragen die het Tweede Kamerlid Van Dam (CDA) aan de minister heeft gesteld over een mogelijke sluiting van het huidige politiebureau in Noordwijk, dat momenteel dienst doet als teambureau voor Noordwijk en Teylingen. Volgens Van Baaren ging de toezegging van Opstelten indertijd niet over de handhaving van het bureau als teambureau, en zal er gewoon een politiebureau met publieksfunctie in Noordwijk blijven. Dat zal wel op een andere locatie zijn, want het huidige bureau is veel te groot en zal daarom verkocht worden.

In de plannen van de politie wordt het aantal teambureaus in de Duin- en Bollenstreek wel teruggebracht van drie naar twee, en blijven de bureaus in Lisse en Katwijk als zodanig in gebruik. Vanuit Lisse zullen dan de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen bediend worden en vanuit Katwijk de gemeenten Katwijk en Noordwijk (inclusief Noordwijkerhout en De Zilk).

4 REACTIES

  1. “Bij de keuze is vanzelfsprekend rekening gehouden met de veiligheidssituatie, spreiding en aanrijtijden, ook op het platteland. ”
    Geciteerd uit de eerste link genoemd in de reactie van T Alkemade.
    Vanuit Katwijk het dorp de Zilk bedienen terwijl Hillegom om de hoek ligt….
    Grappig.

  2. Het is toch belachelijk dat Noordwijk(erhout) met nu 40.000+(!!) inwoners geen politiebureau meer hebben straks. Te bizar voor woorden dit!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in