Hillegom opent drie bijenhotels

Foto Wesley Schreurs

Hillegom – Wethouder Jan van Rijn heeft woensdagmiddag bij de rotonde Wilhelminalaan-Van den Endelaan een van drie bijenhotels geopend.

Hillegom werkt hierin net als de andere Bollenstreekgemeenten samen met de organisatie Groene Cirkel Bijenlandschap. Zij spannen zich in om de bijen, waarmee het slecht gaat, te beschermen. Dat doen ze door te zorgen voor een netwerk van bloemrijke verbindingen met voldoende voedsel en nestgelegenheid. Ook wordt het gebruik van chemische middelen zoveel mogelijk beperkt. Hillegom draagt een steentje bij met de bijenhotels en met bloemrijke bermen.

Bijen zijn onmisbaar voor bestuiving. Het is daarom belangrijk hun aantallen in stand te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in