Kou op Koningsdag mag pret niet drukken

Geen Koningsdag maar Woningsdag dit jaar (archieffoto Eric-Jan Geertsen)

Bollenstreek – Het was guur en er viel een enkel buitje, maar dat weerhield de Bollenstrekers niet Koningsdag uitbundig te vieren.

Traditiegetrouw werd het feest gestart met aubades, waarbij de vrijdag gedecoreerden nog eens in het zonnetje werden gezet, klokgelui en het hijsen van de vlaggen. Daarna dompelde iedere gemeente zich onder in vrijmarkten, kinderspelen en wedstrijden.

Hillegom startte vrijdagavond al met de Kroontjestocht voor kinderen. Zaterdag konden kinderen dankzij de Hillegomse Muziekschool kennismaken met diverse muziekinstrumenten.

Scouting Bosgeest uit Noordwijkerhout organiseerde voor de 58e keer de Koningsmarkt op Koningsdag. Ondanks het tegenvallende weer werd goed verkocht. Dankzij de opbrengst kan de scouting de contributie laag houden en het clubhuis onderhouden.

In Noordwijk genoten de kinderen van de kermis en diverse kinderspelen. Wijkvereniging Boerenburg organiseerde een kleine vrijmarkt.

De vrijmarkt in Warmond was met regenbuien geen probleem: kleedje dichtvouwen, schuilen, kleedje openvouwen. De brandweer voegde extra water toe. Ze hadden een spel bedacht waarbij je een speelgoedbrandweerauto tegen een gevel kon spuiten met de brandslang. Lukte dit, dan weerklonk een sirene. De Zonnebloem deed op de vrijmarkt goede zaken met de lotenverkoop. Van de opbrengst worden uitstapjes georganiseerd. Op het pleintje werd de dag met muziek van de Quartels en Gijs&Friends afgesloten.

In Voorhout genoten de kinderen van een optreden van jeugdcircus Atleta.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in