Lintjesregen in Lisse

Lisse – De gemeente Lisse is sinds vrijdag drie Leden en een Officier in de Orde van Oranje-Nassau rijker.

Dick Faas (68 jaar) was in de jaren zeventig al actief bij Sportclub Lisse. Hij was als financieel adviseur betrokken bij de fusie met Lisser Boys in 1981, vervolgens bleef hij dertig jaar lid van de financiële commissie van de nieuwe voetbalclub: FC Lisse. Ook speelde hij een belangrijke rol bij de totstandkoming van het sportpark Ter Specke en nam het initiatief voor een golfbaan rondom het sportpark. Sinds de oprichting in 2008 is hij voorzitter van Golfbaan Ter Specke. Onder de foto het radio-interview.

Tiny Reeuwijk-Kortekaas (75 jaar) was bijna dertig jaar (1981-2011) betrokken bij scoutinggroep Graaf van Lynden: als bestuurslid en bij de organisatie van activiteiten. Van 1995 tot 2010 was ze vrijwilliger bij de afasiesoos in Heemstede, onder meer als penningmeester en leidinggevende. Sinds 2008 is ze actief voor Ren- en Toervereniging De Bollenstreek, waar ze schoonmaakt en de kantine bestiert. Ook bezorgt ze in de Poelpolder al bijna vijftig jaar het kerkblad. Onder de foto het radio-interview.

Cor van der Meer (78 jaar) onderhoudt sinds 2009 tuin en kerkhof van de Engelbewaarderskerk en levert kunstwerken voor de kerkenveiling. Ook is hij al ruim twintig jaar actief bij speeltuinvereniging Kindervreugd als organisator of vrijwilliger bij activiteiten. Daarnaast is hij actief bij de Lenteflora, waar hij meewerkt aan de show en bij de op- en afbouw. Sinds 2002 is hij betrokken bij jeu de boules vereniging Les Boules Fleuries. Onder de foto het radio-interview.

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau is Chiel Renique (73 jaar) benoemd. Hij heeft zich naast zijn functie als secretaris onderwijszaken bij VNO-NCW intensief ingezet voor het onderwijs en de aansluiting hiervan op de arbeidsmarkt. Via verschillende organisaties heeft hij zich sterk gemaakt voor techniekonderwijs. Ook op internationaal terrein is hij bijzonder actief geweest. Na zijn pensionering in 2011 werd hij bestuurslid van de Stichting Internationaal Onderwijs en vrijwilliger voor het Dutch Employers Cooperation Programme (DECP). Hij was daarnaast 16 jaar lang actief voor de International Organisation of Employers. Onder de foto het radio-interview.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in