Lisser Art Museum wint Dutch Creativity Award

Foto: Ronald Tilleman

Lisse – Het gloednieuwe kunstmuseum LAM op landgoed Keukenhof heeft donderdag de eerste Dutch Creativity Award gewonnen in de categorie ‘Culture’. De Dutch Creativity Awards, vroeger bekend als de ADCN Awards, zijn de belangrijkste prijzen voor creativiteit en vakmanschap in de Nederlandse communicatiesector. Het LAM wint vanwege het vernieuwende museumconcept: een toegankelijk kunstmuseum voor alle leeftijden met een bijzonder thema: voedsel en consumptie. De jury beschreef het museum als : A breath of fresh air that emphasises its radicality by ignoring the rules of a museum today. Wie een Dutch Creativity Award wint, krijgt een lamp als trofee. Die lamp is inmiddels beroemd, de prijzen worden zelfs al de ‘lamps’ genoemd. De Lamp staat symbool voor het idee waarmee creativiteit begint.

ADCN werd opgericht als Art Directors Club Netherlands in 1967. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een veel bredere groep waarin creatief talent gestimuleerd wordt.

1 REACTIE

  1. Gefeliciteerd .Waar meerdere tochten met een span paarden op het Landgoed Keukenhof niet toe kan leiden zelf heer v d Broek had dit nooit verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in