Teylingse raad legt bom onder GOM

Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen heeft maandag een bom gelegd onder de werkzaamheden van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM).

Tijdens een vergadering van de raadscommissie Ruimte wees de commissie unaniem een plan af om zestig zogenaamde GOM-woningen te bouwen nabij de Eikenhorstlaan in Voorhout. De commissieleden spraken hun twijfels uit over het nut en de noodzaak van de te bouwen villa’s. “De behoefte aan het soort te bouwen woningen ligt in Teylingen op een ander vlak. Waarom zouden we wel dit soort dure woningen bouwen, maar is er geen vooruitgang in de bouwplannen op de locaties Langeveld en Bloementuin in Sassenheim? Dit is niet uit te leggen aan de Teylingers”, zo verwoordde Dion Piket (Trilokaal) de commissiebreed gedragen kritiek.

De commissieleden vinden dat het stuk grond waar de GOM-woningen moeten komen wel geschikt is als bollengrond. Joost van Doesburg (PvdA): “De bloemen staan er daar mooi bij, en bebouwing van de grond aldaar gaat de verrommeling van de bollengrond in Teylingen niet tegen”. Fred Koot (D66) was uitgesproken over de werkzaamheden van de GOM: “Misschien moeten we voorlopig stoppen met de GOM en eerst maar eens met de andere gemeenten hierover spreken”.

Voor wethouder Bas Brekelmans was de brede kritiek op de GOM aanleiding om het voorstel voor de bouw van de woningen bij de Eikenhorstlaan in te trekken. “Als er geen vertrouwen is in de GOM heeft dit geen zin meer. Misschien moeten we een pas op de plaats maken, al zal de opstelling van de gemeenteraad in de regio wel inslaan als een bom”. Hij gaat de ontstane situatie bespreken met zijn collega-wethouders uit Hillegom, Lisse, Noordwijk en Katwijk.

1 REACTIE

  1. De gemeenteraad fractie van het CDA voor Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk heeft begrip voor dit besluit
    Fractievoorzitter CDA Noordwijk
    Theo Alkemade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in