Vijftig jaar hardlopen

Lisse/Noordwijkerhout – Een bijzonder feestje vieren Lissenaar Jan Koot (79) en Aad Anthonissen (65) uit Noordwijkerhout: hun 50-jarig jubileum als hardlopers.

Koot liep in 1969 zijn eerste wedstrijd tijdens de AVRO Cross in Hilversum en Anthonissen liep in hetzelfde jaar zijn eerste strandloop van de Spartaan en IJsclub Noordwijkerhout. Jan Koot liep in die vijftig jaar onder meer 275 halve en 6 hele marathons. De kilometerteller staat op 50.000. Aad Anthonissen liep alle Marathons van de Bollenstreek mee die in de jaren zeventig en tachtig werden georganiseerd. Het hardlopen leverde het tweetal ontelbare medailles, bekers en standaards op.

Nog steeds zijn beiden actief in onder meer het Zorg en Zekerheid circuit. Op 28 april vieren ze hun jubileum tijdens de Omloop van Noordwijkerhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in