Zorgen over hoogte en parkeren nieuw Seminarie

Foto Rose Marie Keijzer

Warmond – De raadscommissie Ruimte van de gemeente Teylingen heeft nog bedenkingen over de plannen voor en bij het Groot Seminarie (Mariënhaven en Mariëngaerde) in Warmond. Daar moeten 107 appartementen in de bestaande gebouwen worden gerealiseerd, alsmede nieuwbouwwoningen op de locatie van de huidige afdeling Kompas van verpleeghuis Mariënhaven.

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte lieten verschillende insprekers maandag weten dat zij moeite hebben met de geplande hoogte van de nieuwbouw achter Mariënhaven. Dit gebouw zou enkele meters hoger worden dan de bestaande bouw en dat wordt ongewenst gevonden. Daarnaast zijn er zorgen over het parkeren nabij het Groot Seminarie. Dat zou volgens het plan in het groen tussen de Bisschopslaan en Seminarielaan moeten gebeuren, maar men is bang dat daarvoor veel bomen en ander groen moeten sneuvelen. De kritiek van de insprekers werd grotendeels gedeeld door de commissieleden. Ook wil men dat het gebied openbaar toegankelijk blijft voor wandelaars.

Wethouder Bas Brekelmans wees erop dat het nu nog gaat om een visie voor het gebied, en dat er nog niets vast ligt. Hij gaf wel toe dat er naar de parkeernorm moet worden gekeken. “We moeten een balans vinden tussen het groen en het parkeren in dit kwetsbare gebied”, liet hij weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in