Aanvraag voor huisvesting 350 arbeidsmigranten

Voorhout – De gemeente Teylingen heeft een aanvraag ontvangen voor de huisvesting van 350 arbeidsmigranten. Dat maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdagavond bekend tijdens een vergadering van de raadscommissie Ruimte.

Volgens Brekelmans heeft de gemeente dergelijke aanvragen tot nu toe afgewezen, onder andere omdat er tot nu toe in Teylingen geen beleid is hoe om te gaan met de huisvesting van arbeidsmigranten. Vandaar dat hij op korte termijn duidelijkheid wil van de gemeenteraad of en op welke manier Teylingen arbeidsmigranten moet huisvesten. De wethouder is ervan overtuigd dat ook Teylingen niet ontkomt aan het op een goede manier huisvesten van arbeidsmigranten. Hij werd daarbij gesteund door twee ondernemers die ervoor pleitten dat zij arbeidsmigranten mogen onderbrengen in huisvesting op hun eigen bedrijfsterrein. Nu worden deze vaak ondergebracht in woningen in de bebouwde kom, waar soms overlast optreedt. De ondernemers willen daar vanaf. Zij verwachten dat er in Teylingen behoefte is aan huisvesting voor zo’n duizend arbeidsmigranten. Enkele raadsleden, onder andere van de eigen VVD-fractie van wethouder Brekelmans, zijn echter bang dat andere woningzoekenden in de knel komen als er woningen voor arbeidsmigranten beschikbaar moeten komen.

De aanvraag die nu volgens Brekelmans bij de gemeente is binnengekomen gaat over de huisvesting van 350 arbeidsmigranten op een stuk grond nabij het Vuil Afvoer Bedrijf (VAB) aan de ’s Gravendamseweg in Voorhout.

1 REACTIE

  1. Iets begrijp ik niet n.l weten jullie niet dat sinds de vab trein niet maar rijdt er wel een gigantische hoeveelheid vrachtwagens heen en weer rijden en een fietspad moeten doorkruisen. Ik denk dat u ook weet hoe de arbeidsmigranten (lees Polen en Bulgaren) hard rijden met hun auto’s vooral met drank op, dat zal levensgevaarlijke situaties opleveren en nog meer overlast voor de bewoners en wiens huizen zeker zullen dalen in waarde. Ik vind dit onbegrijpelijk! Wij zullen hier zeker bezwaar tegen gaan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in