Agressieve Lissenaar moet naar kliniek

Lisse – Een 48-jarige Lissenaar is door de rechter voor een jaar naar een psychiatrische kliniek gestuurd. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De man sloeg op 20 februari drie jongens en bedreigde agenten met een mes. De Lissenaar, onder invloed van LSD en amfetamine, kwam op straat een groepje schooljongens tegen. Hij dacht dat ze iemand aan het aftuigen waren en probeerde er tussen te springen. Volgens de jongens, 7 tot 12 jaar, had een van hen geen zin om naar school te gaan. De andere jongens probeerden op hem in te praten toen zich plotseling een man met hen kwam bemoeien. Drie van de jongens zouden rake klappen hebben gekregen. Toen de politie de man kwam ophalen, bedreigde hij de agenten met een 32 cm. lang mes. Na het lossen van een waarschuwingsschot kon de man worden aangehouden.

Gedragsdeskundigen noemen de Lissenaar schizofreen en tijdens zijn daden volledig ontoerekeningsvatbaar. Tegen de man werd daarom geen celstraf geëist maar verplichte opname in een kliniek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in