B & W willen geen extra onderzoek geluidsoverlast A44

Sassenheim – Het college van B & W wil geen extra akoestisch onderzoek naar de geluidsoverlast voor bewoners langs de A44. De kosten van een dergelijk onderzoek liggen tussen de 20.000 en 25.000 euro en de bedrijven die offerte hebben uitgebracht melden dat er veel haken en ogen aan een onderzoek zitten. Ook is het de vraag of wel aan alle criteria voor een betrouwbaar onderzoek kan worden voldaan. Omdat er in zomer en winter gemeten moet worden zouden de resultaten pas begin 2020 te verwachten zijn. Volgens metingen van Rijkswaterstaat langs de A44 wordt het geluidsplafond niet overschreden, maar is er wel sprake van hoge belasting. Maatregelen zijn te verwachten in 2023-2024. Aan het einde van het jaar komt er een ontwerp-saneringsplan met onder meer gevelisolatie, stiller asfalt en geluidsschermen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in