Bollenstreek viert bevrijdingsdag

(foto's Willem Krol, Rose Marie Keijzer, Han Kuijper, Richard van Egmond)

Bollenstreek – Na een dag van herdenking stond de Bollenstreek zondag in het teken van bevrijdingsdag.

In Warmond was het bevrijdingsfeest een wandelfeest. Wandelaars konden kiezen uit drie routes. Op het landgoed Huys te Warmont was aandacht voor het oude V1-lanceerplatform, dat daar ligt. Het voetveer De heere Schouten zette wandelaars gratis over naar de Zwanburgerpolder. Ondanks de kou maakten velen gebruik van de wandelmogelijkheden.

Wethouder Roberto Ter Hark Ferrera nam in Noordwijk samen met Engelandvaarder Eddy Jonker de routekaart van de Oranjevereniging Noordwijk in ontvangst. Die voert te voet en per fiets langs oorlogsmonumenten in de gemeente. Op het bootcampterrein aan de Duinweg was een bevrijdingsfestival met muziek, drankjes, hapjes en vermaak voor jong en oud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in