B&W: bomen kappen in broedseizoen niet verboden

Noordwijk – De wet natuurbescherming verbiedt niet de kap van bomen en struiken tijdens het broedseizoen, van half maart tot half september.

Dat antwoorden B&W van Noordwijk op vragen van Lijst Salman Noordwijk. Die wilde weten hoe het zit met de bomenkap ten behoeve van woningbouw op de terreinen van Sancta Maria en de Bavo. Op Landgoed in den Houte (voormalig Bavoterrein) gaat het om een kleine 500 bomen en struiken, op Sancta Maria om ruim 1.000 exemplaren.

Volgens B&W is het verstoren van nesten alleen verboden als het gaat om een bedreigde vogelsoort; nesten vernielen of beschadigen mag niet. De omgevingsdienst West-Holland houdt toezicht op de naleving van de regels en die heeft nog geen overtredingen vastgesteld. Voor de gekapte bomen geldt een herplantingsplicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in