Bouw op oude Sporthal Northgo terrein start begin volgend jaar

Noordwijk – Er komen 63 woningen, verdeeld over appartementen, beneden- en bovenwoningen, studio’s en eengezinswoningen op het parkeerterrein en de plek van de gesloopte Northgo-sporthal. Dat hebben de Noordwijkse Woningstichting, aannemer Van Rhijn Bouw en Stol Architecten voor ogen. De handtekeningen staan onder het bouwcontract, maar er moeten nog wel procedures worden doorlopen. Als daarbij geen vertraging ontstaat, begint de bouw in de eerste helft van volgend jaar. Het voortraject duurde betrekkelijk lang, onder meer door gesprekken over de grondprijs. Direct langs de doorgaande weg komt een appartementencomplex in drie bouwlagen, met lift, galerijen en bergingen.  Daarachter liggen – in de vorm van een hof met een binnentuin – de overige woningtypen.

De bebouwing rond de hof telt twee lagen met een kap en sluit daarmee ook aan op de woningen in de omgeving. Er is bewust gekozen voor een brede variëteit aan woningtypen. De voorlopige verdeling is als volgt: 3 benedenwoningen, 14 bovenwoningen, 8 studio’s, 4 studio kopwoningen en 7 eengezinswoningen. Het complex met 27 appartementen krijgt aan de drukke Duinwetering een extra gevel waarachter de galerijen liggen. De balkons liggen op de rustige en zonnige binnenzijde. In het plan is voor de bewoners en de schietvereniging – die op het terrein blijft – voldoende parkeergelegenheid opgenomen.

De woningen worden gasloos en bijna-energieneutraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in