Buizerdpaar valt bezoekers bos lastig

Lisse – Een broedend buizerdpaar in het Keukenhofbosch valt bezoekers van het natuurgebied lastig. Vooral hardlopers moeten het ontgelden.

De beheerder van het gebied, Zuid-Hollands Landschap, waarschuwt bezoekers van het Keukenhofbosch met pamfletten. De buizerds vallen de bezoekers waarschijnlijk aan omdat zij hun territorium en nest willen verdedigen. De afgelopen twee jaar broedde het buizerdpaartje ook al in het Keukenhofbos. Toen sloot het Zuid-Hollands Landschap het bos een aantal weken af voor bezoekers.

Zover is het nu nog niet, maar wandelaars wordt aangeraden extra alert te zijn en de komende weken niet te gaan hardlopen in het Keukenhofbosch. Zodra de jongen zijn uitgevlogen, dat kan zes weken duren, zal de rust wederkeren in het bos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in