B&W: huur Agneshove onverantwoord

Een eerdere activiteit in Agneshove.

Voorhout – De huurprijs die de gemeente Teylingen in de afgelopen tien jaar heeft betaald voor een ruimte in Agneshove in Voorhout was “onverantwoord hoog”. Dat heeft wethouder Arno van Kempen (D66) maandagavond laten weten tijdens een vergadering van de raadscommissie Welzijn.

In 2009 heeft het toenmalige college ingestemd met een tienjarig huurcontract met wooncorporatie Stek voor de huur van een ruimte in Agneshove in Voorhout. Welzijn Teylingen en de Volksuniversiteit Teylingen gingen als onderhuurders gebruik maken van de ruimte. Welzijn Teylingen gebruikte de ruimte onder andere voor de Buurtkamer en ‘Meer bewegen voor ouderen’. De huurovereenkomst met Stek loopt echter op 1 oktober af en de gemeente wil geen nieuwe overeenkomst afsluiten. Volgens wethouder Van Kempen is de huurprijs die de gemeente de afgelopen tien jaar heeft betaald “onverantwoord hoog” geweest, namelijk 73.000 euro per jaar. De gemeente wil een dergelijke huurprijs niet meer betalen. Het gevolg daarvan is dat Welzijn Teylingen haar activiteiten moet verplaatsen naar de Spelewey.

De deelnemers aan ‘Meer bewegen voor ouderen’ zijn het daar echter niet mee eens, omdat de Spelewey niet centraal in het dorp ligt en de activiteit op andere dagen gegeven gaat worden. Dat liet een inspreker weten tijdens de commissievergadering. Zij hekelde ook het feit dat zij niet gekend zijn in de verhuizing van de activiteit van Agneshove naar de Spelewey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in