Cultuurhistorisch Genootschap maakt bezwaar tegen GOM-woningen in buitengebied

De Zilkerbinnenweg 14.

Bollenstreek – Het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek (CHG) maakt zich zorgen over GOM-woningen die gepland worden in buitengebieden met cultuurhistorische en landschappelijke waarden. Ze hebben hun zorgen geuit bij de gemeente Noordwijk die vergunning wil verlenen voor een dergelijke woning aan de Zilkerbinnenweg 14. Het CHG vindt dat vrije marktkrachten niet altijd hoeven te worden bediend. Het genootschap wijst op vrije zichtlijnen die gevaar lopen en ze willen de ingetreden lintbebouwing stoppen. Het CHG is niet principieel tegen GOM-woningen. Dat zijn woningen waarvan een deel van de opbrengst wordt gebruikt om verrommeling in de Bollenstreek tegen te gaan.

5 REACTIES

  1. Het bestuur van dit ‘genootschap’ bestaat louter uit gepensioneerde mannen die kennelijk niks beters te doen hebben als nutteloze bezwaarschriften indienen. De Zilkerbinnenweg is (zoals de naam al zegt) een weg met tientallen woningen, 1 woning extra gaat echt het verschil niet maken. Bovendien is voor deze woning weer een aantal nutteloze en lelijke oude kassen opgeruimd.

  2. Cultuur en historie kan voor velen alleen achteraf (na sloop) waarde krijgen. Ach wat is dat zonde, zegt men kwijlend boven een oude ansichtkaart.En hopeloos te laat een krokodillentraantje wegpinkt.

  3. Bollengrond wordt door GOM villagrond. Waarom geen GOMgrond voor Poolse arbeidskrachten. Die zijn hier toch voor de Bollen en bollenkwekers. Goed onderdak is nog steeds een groot problem. GOM zorg voor ze!! Het kan. Er zijn nog honderden woningen in de portefeuille. Maar ook bij de GOM zijn europese euro’s belangrijker dan het welzijn van europese arbeidskrachten.

  4. Hoe minder bollengrond, hoe minder Polen er nodig zijn, hoe minder woningnood, probleem opgelost 😉 (en voor het commentaar losbarst; grapje)

  5. Dat hele gom is er alleen voor de aller rijkste uit de bollen streek .En wat nog erger is krijgen ze nog subsidie van alle gemeentes uit de bollen streek .En wat nog gekker is die gemeenteraad hakt zomaar 20 000000 miljoen weg in Noordwijk voor de bollen is er nog iemand die het nog weet de meeste inwoners van Noordwijk niet .CDA allemaal. Bollen boeren lekker zakken vullen van de gewone inwoners van Noordwijk .Het een schande dat we hier mee opgezadeld zijn .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in