Duitse telefoonbunker bij Villa Rusthoff geruimd

Sassenheim – In de tuin van Villa Rusthoff wordt de fundering van de Duitse telefoonbunker geruimd. Vanwege het stevig gewapende beton is de klus al enkele dagen gaande.

De bunker is in de oorlogsjaren door de Duitsers gebouwd en stond tegenover het huidige Oude Postkantoor aan de Hoofdstraat. Het is een van de laatste resten uit de bezettingstijd in Sassenheim. In 1947 is de bovengrondse bunker gesloopt. Vorig jaar is het terrein in opdracht van de aannemer door archeologen onderzocht. Een sleuvenonderzoek heeft toen geen bijzondere vondsten opgeleverd. Verwacht wordt dat ook nu geen archeologische vondsten zullen worden gedaan.

Op de bouwlocatie komt Residence Rusthoff, een wooncomplex met 12 appartementen. Na protesten door de Stichting Oud Sassenheim (SOS) is het oorspronkelijke ontwerp aangepast. Zo komt er geen terras in het park.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in