Foreholte krijgt oude rekening

Voorhout – Kennelijk moest er volgens de bewoners van het sportpark van Laakkwartier “een rekening vereffend worden” Foreholte verloor met 5-2.

Foreholte begon deze middag nog zonder Sten Admiraal en de zieke Marouane el Idrissi. Met name in de eerste helft was Rik Brabander nadrukkelijk in de weer om zijn come-back kracht bij te zetten als meest bedrijvige en gevaarlijke aanvaller vanuit de Bollenstreek. De middag stond echter geheel in het teken van de scheidsrechter van dienst. Toegegeven, de Voorhouters bakten er voor rust weinig tot niets van, maar waar scheidsrechter Joop de Wit deze middag mee bezig was, behalve dan de gebraden Laakkwartierse-haan uit te hangen, was werkelijk een raadsel. Zowel bij de niet onbelangrijke 3 – 1 als bij de 4 – 1, liet hij de voor buitenspel vlaggende Voorhoutse grensrechter als een klein kind aan de kant staan. Ware het nu zo dat hij in het eerste half uur daar enige reden voor had ervaren, dan wel dat De Wit een betere positie innam waardoor hij scherper zicht op de situatie had… Beide was echter niet het geval.

Laakkwartier pakte na het beginsignaal het initiatief. Met name zij hadden een belang in deze wedstrijd. Nadat Carston Martijn zijn terugspeelbal over keeper Veugelers, tot zijn opluchting, nog voor de doellijn achterhaald zag worden, waren er kansen voor de Haagse aanvallers Brahim Kourami (lastig schot gestopt door Guijt), Mo Ouarraki (schot over doel) en een kopbal van Michael Stam (net naast). Het lag dan ook in het beeld van de wedstrijd dat de eerder genoemde Michael Stam zijn ploeg op voorsprong zette vanuit een benutte vrije trap (1 – 0). Laakkwartier speelde scherp en geef ze eens ongelijk gezien het belang dat er voor hen op de wedstrijd lag. De Voorhouters speelden de Haagse ploeg in de kaart middels slap onnauwkeurig samenspel. Topscoorder Bilal Aydin scoorde fenomenaal, wederom vanuit een vrije trap. Matthijs Guijt zag de bal eerst op zich afkomen, maar de traptechniek van Aydin zorgde er voor dat de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek vloog (2 – 0). Een minuut later sloegen de Voorhouters terug via Toni Arroyo, die een aanval over rechts vanuit Brabander en Joost van Dam wist binnen te werken (2 – 1). De hoop op een beter resultaat werd vanaf de aftrap de grond in geboord toen het eerste vlagsignaal van grensrechter Ben Spreeuw door De Wit doodleuk genegeerd werd en Aydin mocht binnen tikken (3 – 1). Verbijsterd deed Foreholte z’n beklag, hetgeen beloond werd met de gele kaart. In de blessuretijd van de eerste helft herhaalde de ridicule situatie zich. Dit keer was het Oussama Chaabaoui die mocht intikken (4 – 1). Gefrustreerd en woedend verdwenen de Voorhouters naar de kleedkamer, waarbij De Wit verbaal niet gespaard werd door de volgers. Te makkelijk werd wellicht vergeten dat de ploeg de wedstrijd veels te licht had opgevat en alle ruimte had gegeven aan een ontketend en scherp spelend Laakkwartier.

De gehele 2e helft was Foreholte de bovenliggende partij. Logisch ook, Laakkwartier liet zich terugzakken en kwam vanuit de counter zeker vier keer tot een eigenlijk niet te missen kans. In die zin had de einduitslag voor de Voorhouters nog veel dramatischer kunnen uitvallen, maar Ouarraki, Aydin (2x) en Chaabaoui stuitten op doelman Guijt, dan wel dat ze het doelvlak niet wisten te raken. Tussendoor haalde centrale verdediger Pim Spreeuw z’n gram toen hij schitterend van afstand binnenschoot (4 – 2). Laakkwartier trok alle registers open om de belangrijke overwinning over de streep te trekken en wist zelfs een uitroepteken te zetten toen Mo Ouarraki zijn meer dan verdiende doelpunt mocht maken toen hij op zijn eigen wijze Matthijs Guijt wist te omspelen om daarna de bal in het doel te plaatsen (5 – 2).

Ach ja, het was weer eens zo’n ‘Haagse middag’ geweest en opnieuw werd duidelijk dat het dorpsclubje daar na jarenlange ervaringen nog steeds geen antwoord op wist te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in