Genootschap vraagt Hillegom om bescherming bollenschuren

Foto Marca Bultink

Hillegom – Het Cultuurhistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek vraagt de gemeente Hillegom beschermende maatregelen om karakteristieke bollenschuren te beschermen. Het gaat om 18 schuren. Het genootschap spant zich al lange tijd in om de bollenschuren te beschermen. Er zijn inventarisaties en onderzoeken geweest en is er een cultuurhistorische atlas. Dit is geen garantie voor behoud, een sloopvergunning wordt door B & W individueel beoordeeld. In de raadsvergadering kondigde wethouder De Jong aan dat een onafhankelijk instituut de waarde van de bollenschuren gaat beoordelen. Daar heeft het genootschap kritiek op en wil daar vanwege lokale kennis bij betrokken worden. Bovendien vindt men dat dit kan leiden tot veel vertraging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in