Hillegom pioniert met allesomvattende nieuwe wet

Hillegom – De gemeente Hillegom gaat experimenteren met nieuwe omgevingsplannen. Deze plannen zijn een gevolg van de omgevingswet, die moet gaan zorgen voor een nieuwe manier van het maken van plannen door een gemeente. Was een bestemmingsplan vaak het initiatief van een gemeente en konden inwoners en anderen er daarna op reageren, volgens de nieuwe wet krijgen inwoners een belangrijkere rol. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Hillegom start nu met een omgevingsplan voor het buitengebied en Zanderij. Ter inzage komt een consultatieversie waarbij bestaand beleid gehandhaafd blijft. Alleen de regels voor geluid en milieucategorieën kennen wijzigingen. Hillegom wil zo pionieren met de reacties.

1 REACTIE

  1. Waarom waarom alles volbouwen
    Elsbroek, Meer en drop, vossepolder, bouwen op de weerlaan en het Sizo veld enz enz
    En nu ook het laatste stukje van de Zanderij ? B&W your legacy will not be remembered by what you did but will be remembered by what you DID NOT DO.Door iets te behouden is een manier om een lange legacy te verzekeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in