Hillegom pioniert met allesomvattende nieuwe wet

Hillegom – De gemeente Hillegom gaat experimenteren met nieuwe omgevingsplannen. Deze plannen zijn een gevolg van de omgevingswet, die moet gaan zorgen voor een nieuwe manier van het maken van plannen door een gemeente. Was een bestemmingsplan vaak het initiatief van een gemeente en konden inwoners en anderen er daarna op reageren, volgens de nieuwe wet krijgen inwoners een belangrijkere rol. Met de Omgevingswet wil de overheid de┬áregels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Hillegom start nu met een omgevingsplan voor het buitengebied en Zanderij. Ter inzage komt een consultatieversie waarbij bestaand beleid gehandhaafd blijft. Alleen de regels voor geluid en milieucategorie├źn kennen wijzigingen. Hillegom wil zo pionieren met de reacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here